Laserontharing

Veel mannen en vrouwen storen zich aan vervelende haargroei in het gelaat of op het lichaam.

Regelmatig scheren, epileren of harsen kan zorgen voor huidirritaties, ingegroeide haartjes en stoppels.

Het is bovendien tijdsintensief om de haren telkens te verwijden en ze komen altijd terug.

Laserontharing is dé oplossing om hier vanaf te komen.

 

VOORDELEN
De haargroei wordt aanzienlijk verminderd (80 tot 90% minder haargroei)
Alleen de haartjes worden behandeld, de omliggende huid blijft intact

Geen last meer van huidirritaties na scheren of harsen
Gladdere huidstructuur

 

MILESMAN DIODELASER

De Compact Milesman Diodelaser is 100% veilig en medisch gecertificeerd.

Deze laser is het resultaat van 5 jaar onderzoek tussen universiteiten en high-end engineeringsbedrijven uit Duitsland, Spanje en de Verenigde Staten.

Het is de meest geavanceerde en krachtigste laser op de markt met bewezen resultaten.

De huidige diodelasers leveren een verspreide laserstraal, daar waar de Milesman Compact zijn laserenergie loodrecht op de huid richt. Hiermee bereiken we een homogene energieverdeling met een diepere en betere penetratie in de huid als gevolg.

 

HOE WERKT DE LASER?

De laser geeft een lichtbundel met een bepaalde golflengte af (810 nm). De golflengte reageert op het pigment in de haartjes. Het licht van de laser wordt door het pigment omgezet in warmte, waardoor het haarzakje wordt vernietigd. Om de behandeling zo aangenaam mogelijk te maken koelen we de huid met saffier laserkop die koelt tot maar liefst -9 °C.  De haren waarvan de haarzakjes nog niet zijn vernietigd groeien terug en worden tijdens een volgende laserbehandeling opnieuw belicht.

Onze haren groeien altijd in verschillende fases. Niet alle haren zijn daarom telkens zichtbaar. Dit is de reden dat er ook een aantal sessies nodig zijn om het meest optimale resultaat te bereiken. Gemiddeld zijn er 6 tot 8 laserbehandelingen nodig met een tussenpoze van ten minste 6 weken.

 

VOOR DE BEHANDELING

Eén of twee dagen voor de behandeling mag je de huid thuis scheren. Is het de eerste behandelbeurt dan best een klein stukje haren laten staan,

zo kan de laserspecialiste je haartype bepalen om het toestel optimaal voor je in te stellen.

 

DE BEHANDELING

Bij een eerste sessie overlopen we een intake-lijst (type haar, huid, hormonale toestand,…) en bereiden we de huid voor (eventueel zones aftekenen en indien nodig nog wat bijscheren). Er wordt hierna een coolinggel aangebracht. Zowel klant als laserspecialiste krijgt een veiligheidsbril opgezet en de sessie kan starten.

 

NA DE BEHANDELING

Vlak na de behandeling kun je eventueel enige tijd warmte in de huid voelen. Je mag de huid zeker ‘na’koelen (coolpack) als dit aangenamer voor je voelt. Tussen de behandelingen en na je laatste behandeling dien je tijdelijk voorzichtig te zijn met de zon en/of zonnebank. Omdat de laser reageert op pigment, is het goed om zo min mogelijk pigment in de huid te hebben. Een superbruin tintje is dan ook geen aanrader. Daarom worden lasersessies vooral na de zomer opgestart (voor zones die veel zonlicht zien) om tegen de daarop volgende zomer haarvrij te zijn. Ook mag je tussentijds het haar wel scheren, maar de wortels moeten blijven zitten (dus niet epileren of harsen).

 

PIJNLOOS?

Pijnlijk is de behandeling niet, je kan af en toe wel een prikkel voelen als stevige haartjes worden aangepakt.

Hoedanook wordt de huid vooraf sterk gekoeld met de behandelkop (die koelt tot -9°C) zodat het quasi pijnloos wordt ervaren.

 

IETS VOOR MIJ?

Laserontharing is geschikt voor zowel mannen als vrouwen.

Ook als je last hebt van overmatige haargroei (of hypertrichose of hirsutisme) biedt laserontharing een oplossing. 

Laserontharing is geschikt voor alle huidtypes en haartjes, uitgezonderd voor haartjes met geen of te weinig pigment zoals witte, grijze en donshaartjes. Bij mensen met een lichte huid en donkere haren behalen we de beste resultaten.

 

VANAF WELKE LEEFTIJD STARTEN?

Meisjes vanaf ze een jaar ongesteld zijn. Jongens vanaf 18 jaar.

 

WELKE HAREN KRIJGEN WE NIET WEG?

Helaas “ziet” de laser geen witte, grijze en blonde haren en dus kunnen we deze niet effectief behandelen.

 

WANNEER NIET GESCHIKT?

Tijdens zwangerschap, bij het geven van borstvoeding en als je erg zongebruind bent raden wij aan om met de behandeling te wachten.

 

HOEVEEL BEHANDELINGEN?

Reken gemiddeld een 6 à 8 behandelingen. We bieden bij elke 8 betalende beurten, 2 beurten gratis. Je kan kiezen om jaarlijks of tweejaarlijks of… een onderhoudsbeurt in te plannen (50% korting) om eventueel weinige haren ook definitief aan te pakken.

 

KUNNEN ER NOG HAREN TERUGKEREN?

Alle haren die aangepakt zijn met de laser, zijn definitief weg. Je krijgt ‘nooit’ meer de hoeveelheid haren terug als voorheen. Eventuele aanwezige niet actieve haarfollikels kunnen onder invloed van hormonen (zwangerschap, menopauze), medicatie,… actief worden of aanwezige donsharen kunnen dikker worden.

Een onderhoudsbeurt volstaat om deze haren ook te verwijderen. 

 

MAG IK DE HAREN TUSSEN DE SESSIE NOG VERWIJDEREN?

Ja, dat mag maar enkel door te ‘scheren’. Op het moment dat je je lasersessie opstart, ga je best niet meer harsen omdat je hiermee terug de haargroeifases verstoort.